Készülék működési elveTartozékokPor-poratka allergiaPorallergia tüneteiPoratka allergia, Por allergiaPorszívó levegőtisztító allergiásoknakAz allergia tünetei nélkül.....Légtisztító, párásító gyerekszobábaVilágszabadalmi szeparátoros technológiaVízszűrős légtisztítóMilyen előnyöket nyújt a Pro-Aqua?Kérdések-válaszok
  
             www.pro-aqua-system.hu

 _____________________________________________


LEVEGŐSZENNYEZETTSÉG

Budapest szmogtérképe


A Porallergia egy új népbetegség
   Bővebben >>

   
A környezetünkben található szennyeződésekre (por, pollenek, spórák stb.) vezethető vissza nagyon sok betegség, melyek kialakulásakor az alapvető okokat a szenvedők, a betegek kevéssé ismerik.

ELŐNY, MELYET A SZEPARÁCIÓS TECHNOLÓGIA NYÚJT!!


   Bővebben >>

   
Hallotta már, vagy esetleg megtapasztalta a takarítás területén a szeparációs technológia előnyeit? Akkor már tudja, mennyivel     hatásosabb, mint bármely más módszert alkalmazó eszköz. Ha még nem volt rá alkalma akkor éljen a lehetőséggel és jelentkezzen egy költség és kötelezettségmentes tesztelésre.
A Porallergia egy új népbetegség


A környezetünkben található szennyeződésekre (por, pollenek, spórák stb.) vezethető vissza nagyon sok betegség, melyek kialakulásakor az alapvető okokat a szenvedők, a betegek kevéssé ismerik. Pedig sok összefüggést feltárt már a tudomány. Ilyen az allergia is, mely hazánkban minden negyedik embertársunk életét megkeseríti.

Mi az allergia?


Túlérzékenység, mely annyit tesz, hogy az ember és a természet kapcsolatát valami megzavarta. Immunrendszerünk védekezik a vírusok, baktériumok, és egyéb kórokozók támadásai ellen.
Allergia esetén viszont az immunrendszer ártalmatlan anyagok (például kutyaszőr, házipor-atka-ürülék, virágpor, penészgomba stb.) hatására is beindítja szervezetünk védekező mechanizmusát, mely allergiás panaszokban nyilvánul meg.


Milyen allergiás tünetek léphetnek fel?


A teljesség igénye nélkül:
kaparó torok, rekedtség, csöpögő orr
könnyező piros szem, kötőhártya-gyulladás
viszketési inger, vörös bőr
légszomj, rosszullét,

Melyek a leggyakoribb allergia okozók?

házipor, vagyis a házipor atka 10-50 u méretű száraz ürüléke
virágporok: 10-100 u méretű pollenek
penészgombák: 2-8 u méretű spórák
cementpor: 3-90 u -
liszt, állati eredetű fehérjék (tej, tojás)
élelmiszer-adalékok
vegyi anyagok (formaldehid, kén-dioxid)
kozmetikai és mosószerek, festékek

Miért veszélyes a poratka ürüléke?

Poratka minden háztartásban milliószámra található: a kárpitozott bútorokban, szivacs-matracokban.
Folyamatosan a környezetünkben vannak láthatatlanul. Az atka tápláléka bőrünk elszarusodott hámrétege, mely állandóan kopik bőrünkről. (Egy gyermekről 6 éves koráig csaknem a testsúlyával megegyező mennyiségű bőr hámlik le. Legnagyobb része az ágy szivacsmatracába.
Ezek a lehámlott bőrlemezkék a fő táplálékai az atkának. Az atka ürüléke viszont egy fehérje, mely allergiás reakciót provokálhat.


Mire van szüksége az atkának?

A macska szőre - különösen gyermekeknél - gyakran allergiát okozhat.
Először is szerves porra, melegre és nedvességre.
A vizes szőnyeg- és kárpittisztítás, illetve a szoba levegőjének 60 százalék fölé történő párásítása rendkívül kedvező körülményeket biztosít az atkák részére.

Kinél és mikor kezdődhetnek az allergiás tünetek?

Ha 1 gramm porban az 50 allergén egységet (azaz 50 baktériummal fertőzött atkaürüléket) meghaladja a mérőszám, bárkinél kialakulhat az allergia.
A kicsik veszélyeztetettsége a legnagyobb: egyrészt a nap 80 százalékát zárt helyen töltik, ágyon, padlószőnyegen csúszkálva közelebbi kapcsolatba kerülnek a porral, másrészt az immunrendszerük gyengébb.

Hogyan kerülünk kapcsolatba az allergénekkel?

A levegőben szálló 0,5-100 u nagyságú részecskék a beszívott levegővel a légutakba kerülnek, megtapadnak a nedves nyálkahártyán, és innen indítják támadásukat.
Kevéssé ismert statisztikai adat például, hogy minél többször kerül a kismama olyan
környezetbe, ahol allergénekkel találkozik, annál nagyobb az esély, hogy az újszülött is allergiás lesz.

Mit tehetünk a pollenek és poratkák ellen?

A szabadban nem sokat, leginkább a környezetváltozás segíthet. A legtöbb tünet ugyanakkor éjjel fokozódik vagy csupán akkor jelentkezik. A legtöbb gyerek éjjel "fullad be", a kötőhártya-gyulladástól reggelre "ragad be" a szem.

Álmukat nyugodtabbá tudjuk tenni rendszeres PRO-AQUA levegő és lakástisztító készülékkel  történő rendszeres (legalább hetente egyszer) takarítással.
Gyermekünk plüss játékait rendszeresen vákuumozzuk a PRO-AQUA készülékkel, ez eltünteti a poratka ürüléket és a poratkákat.